Home Page Image

Reageren? Opmerkingen, vragen of suggesties hoor ik graag hier.

 

Een oud idee in een nieuw jasje

 

Aan deze uitdrukking moest ik direct denken toen ik het verhaal las in de LC van woensdag 7 oktober onder de titel: Onbemenste VVV-posten bij Friese bedrijven.
In dit artikel claimt Martin Cnossen het vaderschap van dit innovatieve idee. Helaas, beste Martin, het idee is niet nieuw en ook niet van jou afkomstig.
In 1998 heb ik samen met twee collegae een reis gemaakt naar Cornwall, Engeland. Daar was het idee ontwikkeld én in de praktijk gebracht om gedrukte en digitale informatie aan toeristen te verstrekken door middel van onbemenste VVV-kantoren, gevestigd in toeristische en aan toerisme gelieerde bedrijven. Wij waren zo enthousiast geworden, dat we dit idee nader uitgewerkt hebben in een projectvoorstel en gepresenteerd hebben aan de toenmalige directie van het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme en aan twee gedeputeerden.
Voor de directie was het project echter veel te ambitieus en bovendien sloot het op geen enkele manier aan bij de ICT-architectuur van het toenmalige Nederlands Bureau voor Toerisme. Het project stierf een vroege dood, ook al waren ondernemers uit de sector razend enthousiast.
Het idee is dus niet nieuw. Dat neemt niet weg dat ik van harte hoop dat het alsnog een succes wordt. Maar dan is niet alleen de steun van het toeristische bedrijfsleven onontbeerlijk, maar vooral de steun van de regionale en lokale overheid. Wellicht dat de tijd en de geesten en thans wel rijp voor zijn.

John Boersma